25 січня 2022 р. 12:26

Одеська залізниця скаржиться на недокомпенсування перевезення пільговиків

Одеська залізниця скаржиться на недокомпенсування перевезення пільговиків

Приміські поїзди "Одеської залізниці" впродовж минулого року перевезли 6 мільйонів 937 тисяч пасажирів, з них 1 мільйон 837 тисяч пасажирів пільгових категорій на загальну суму 45,5 мільйонів гривень.

Проте, як зазначили у пресслужбі філії, компенсація за перевезення пільговиків становить 27,9 млн грн, або це більше половини необхідної суми.

Впродовж року пасажири придбали 35,9 тис. абонементів на загальну суму 13,6 млн грн. Загалом протягом року перевезення пасажирів у приміському сполученні забезпечували 65 пар поїздів, з них 24 пари електропоїздів перевозили пасажирів в межах Одеської області.

Зазначимо, що у листопаді минулого року "Одеська залізниця" повідомляла про компенсацію за перевезення пільговиків у 19,4 мільйони гривень, що складало майже половину необхідної суми.

Поїзди приміського сполучення "Одеської залізниці" впродовж 2020 року перевезли 1 мільйон 832 тисяч 40 пасажирів пільгових категорій на суму 40,6 мільйонів гривень, з яких отримано компенсацію від міських та районних адміністрацій в розмірі 21,3 мільйон гривень, або 52,6% від необхідної суми.

У 2019 році Верховний суд зобов’язав Офіс великих платників податків державної фіскальної служби підготувати і подати в орган Держказначейства висновок про повернення "Одеській залізниці" суми надміру сплаченого податку на прибуток в розмірі 77 мільйонів 700 тисяч гривень.

А в травні 2020 року "Одеська залізниця" вже скаржилася на збитковість перевезення пільговиків та заборгованість міських рад та районних адміністрацій. Однак в червні філії компенсували третину витрат на перевезення пільговиків.

Поділитися