18 листопада 2022 р. 08:58

В Одеській області продовжують діяти екстрені вимкнення електроенергії (оновлено)

В Одеській області продовжують діяти екстрені вимкнення електроенергії (оновлено)

На Одещині 18 листопада тривають екстрені відключення електроенергії.

Про це повідомили в ДТЕК Одеські електромережі.

Графіки аварійних відключень, які складені раніше, наразі не діють.

"На жаль, за розпорядженням НЕК Укренерго, вимушені проводити екстрені відключення світла. Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні. Просимо набратися терпіння та зберігати спокій. Енергетики країни роблять все можливе, щоб виправити ситуацію", - повідомили в компанії.

Однак  вранці 18 листопада на сайті оператора зазначали, що в регіоні повертаються до застосування стабілізаційних відключень електроенергії в Одеській області. 

В разі застосування стабілізаційних відключень, споживачі Одеської області поділені на три групи. Електроенергію їм відключають у різні проміжки часу. Але на відміну від екстрених, під час стабілізаційних вимкнень ДТЕК може прогнозувати, що електрики в будинках тієї чи іншої групи не буде впродовж не більш ніж чотирьох годин. Хоча можлива похибка 30-40 хвилин через те, що на перемикання між групами потрібен деякий час.   

17 листопада генеральний директор компанії ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор'єв повідомив, що ситуація зі станом енергетичних систем України, через атаки російської армії, критична, а в Одеській області зокрема без електропостачання залишаються 70% жителів. 

Зранку 17 листопада компанія ДТЕК Одеські електромережі повідомила про те, що за розпорядженням НЕК Укренерго в Одеській області продовжується режим екстрених відключень світла.

Також зранку 17 листопада російські загарбники завдали ракетного удару по Одещині. Постраждав інфраструктурний об'єкт.

Режим екстрених вимкнень електроенергії впровадили 16 листопада. До того 15 листопада, в Одеській області була зареєстрована найдовша повітряна тривога за увесь час повномасштабного вторгнення рф. Вона тривала майже 6 годин з 12:33 до 18:18 й була викликана масованим обстрілом російською армією всієї території України. Ці обстріли торкнулися навіть Молдови та Польщі.

Поділитися