20 січня 2022 р. 12:30

Одеська мерія планує відселення людей через будівництво дороги в порт

Одеська мерія планує відселення людей через будівництво дороги в порт

Виконавчий комітет Одеської міської ради планує розглянути питання про відселення громадян з території, що потрапляє під пляму будівництва або знаходиться в санітарно-захисній зоні автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса – Южне – /М-14/ з під’їздами (під’їзд до Одеського морського порту), за рахунок коштів Служби автомобільних доріг в Одеській області.

Відповідний проєкт рішення виконкому оприлюднила пресслужба мерії.

Виконавцем заходів щодо цього відселення планують призначити Управління капітального будівництва Одеської міської ради, яке має визначити:

  • перелік осіб, які підлягають відселенню;
  • порядок та умови відселення та виплати компенсації власникам відповідних будинків та споруд з наданням відповідних пропозицій для їх вирішення у встановленому чинним законодавством України порядку. 

Управління капітального будівництва має:

  • Надавати на розгляд Комісії документи та матеріали, необхідні для вирішення питань відселення мешканців. 
  • Забезпечити придбання за рахунок коштів Служби автомобільних доріг в Одеській області житла для відселення осіб, що мешкають у будинках, які потрапляють під пляму будівництва або знаходиться в санітарно-захисній зоні автомобільної дороги.
  • Забезпечити проведення у порядку, встановленому чинним законодавством України, незалежної оцінки будівель та споруд, що знаходяться в зоні будівництва або санітарно-захисній зоні автомобільної дороги, для виплати грошової компенсації власникам (у разі їх відмови від отримання квартир або відсутності квартир).

Комісію очолить секретар Одеської міської ради Ігор Коваль, а заступник начальника Управління капітального будівництва Ігор Рябоконь стане секретарем комісії.

Також в комісії буде ще 10 членів. 

Нагадаємо, у квітні минулого року товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" почало роботи з прокладення нової дороги, яка з'єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южне. 5,3 кілометри автошляху буде збудовано з цементобетонним дорожнім покриттям за посиленою технологією та буде організовано дві смуги руху.

5 лютого Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса – Южне – /М-14/ з під’їздами (під’їзд до Одеського морського порту). Переможцем визнали ТОВ "Ростдорстрой", що погодилося працювати за 2 мільярди 208 мільйонів 821 тисячу гривень, тож 26 лютого з компанією уклали угоду.

У липні 2020 року під час робочої зустрічі одеського міського голови та представників муніципалітету з представниками ДП "Адміністрація морських портів України" та Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) повідомили, що згідно з Генеральним планом розвитку Одеси планована альтернативна дорога загального користування для проїзду фур в Одеський порт проходитиме по вулиці Проєктній.

Поділитися