29 липня 2022 р. 21:22

Одесита засудили за наругу над державним прапором

Одесита засудили за наругу над державним прапором

Київський районний суд міста Одеси визнав містянина винним у нарузі над державним символом України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік.

Втім, як зазначається у вироку суду, реальний термін йому замінили на такий ж іспитовий строк.

22 травня одесит йшов вулицею та побачив Державний Прапор України, який був встановлений на стіні житлового будинку. Він зірвав прапор, зламавши опору, та почав ним вимахувати. Зрештою зловмисник викинув прапор у сміттєвий бак, цим самим проявив публічну наругу над державним символом України - Державним Прапором.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю. Заявив, що у скоєному щиро кається, просив суворо його не карати.

Раніше Приморський суд Одеси визнав винним уродженця міста Нікополь, Дніпропетровської області, офіційно не працюючого, винним у колаборантській діяльності. 

А Малиновський районний суд Одеси засудив жінку, яка повідомила про замінування адміністративної будівлі Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради, де раніше розташовувався Малиновський виконком, до двох років позбавлення волі. 

Поділитися