21 вересня 2022 р. 12:03

Одесит знайшов на вулиці гранату

Фото: Патрульна поліція

(Фото: Патрульна поліція)

Мешканець Одеси 20 вересня звернувся в поліцію через знахідку предмету, схожого на ручну гранату РГД-5, на вулиці в Приморському районі міста.

Про це повідомили у пресслужбі Патрульної поліції. 

Поліцейські прибули на місце події та охороняли його до прибуття вибухотехніків. У зв'язку з цим в поліції наголошують на необхідності одразу звертатись до правоохоронців в разі виявлення вибухонебезпечних предметів на вулицях чи в морі. В поліції застерігають, що чіпати такі знахідки не можна.  

ВІДЕО: Патрульна поліція.

Також 20 вересня в Одеській області знищили боєприпас часів Другої Світової війни. 

Це вже не перша така знахідка в Одесі. Так, патрульні поліцейські Одеси, 19 вересня, отримали повідомлення, що на одному з пляжів міста в Київському районі знайдений вибухонебезпечний предмет. Поліцейські прибули на місце та виявили предмет, схожий на постріл для підствольного гранатомету радянського зразку ГП-25. 

16 вересня під час патрулювання зони охорони на 16-й станції Великого Фонтану в районі човнової станції співробітниками "Муніципальної варти Одеси" у воді виявили три предмети, візуально схожі на боєприпаси підствольної гранати. Вартові викликали поліцію та відправили предмети на експертизу.

Взагалі спеціалісти Державної служби з надзвичайних ситуацій з початку року знешкодили на території Одеської області 2 тисячі 993 вибухонебезпечних предмети. Як пояснили ІзбірКому в ДСНС, йдеться зокрема й про боєприпаси Другої Світової війни.

Поділитися