05 лютого 2022 р. 09:59

Одещина отримала три французьких гелікоптери для патрулювання кордону

Одещина отримала три французьких гелікоптери для патрулювання кордону

4 січня в Одесу прибули три нові французські гвинтокрили Airbus H125.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Гелікоптери наразі знаходяться на базі Одеської окремої авіаційної ескадрильї Держприкордонслужби на аеродромі Шкільний. Для цього там побудований новий майданчик з відповідним світлотехнічним обладнанням та ангар для зберігання.

За даними прикордонників,15 військовослужбовців авіаційного складу ескадрильї пройшли курси підвищення кваліфікації на даний вид техніки у Франції.

Гелікоптери оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дозволяє здійснювати моніторинг державного кордону, в тому числі й в інфрачервоному світлі. Обладнання дає можливість не лише вести зйомку відео у високій якості, а й за допомогою супутникового обладнання в режимі реального часу передавати його.

Також гелікоптери обладнані системою оповіщення з гучномовцями та спеціальними авіаційними прожекторами, які можуть використовуватись синхронно, з системою оптико-електронного спостереження.

Дальність польоту нових гвинтокрилів без дозаправлення перевищує 500 км, а крейсерська швидкість становить 220 км/год.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України схвалив зміну межі міста Вилкове Ізмаїльського району Одеської області на 2,4 тисячі гектарів.

Також Кабінет Міністрів України схвалив зміну межі міста Ізмаїл Одеської області, зменшивши їх на 223 гектари. Тепер площа становить 5 тисяч 126 гектарів.

Нагадаємо також, що прикордонник на Одещині намагався підкупити колегу, щоб перевезти контрабанду.

Поділитися