20 жовтня 2022 р. 14:47

Обмеження електроенергії поки не стосується населення

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

Введення графіків обмеження енергоспоживання на даному етапі не стосується населення: ані побутових споживачів, що проживають в містах, ані тих, що проживають в селищах та селах. 

Про це повідомив директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної військової адміністрації Антон Шалигайло.

Він зазначив, що в області складені графіки обмеження споживання електричної енергії та потужностей, основною метою яких є застосування стабілізаційних заходів в енергосистемі країни.

Графіки містять перелік підприємств-основних споживачів електричної енергії в регіоні, складаються з п’яти черг, що вводяться в дію поступово й вони передбачають самостійне, добровільне припинення споживання електричної енергії підприємствами, які включені до нього, власними силами та не передбачають примусових відключень з боку Обленерго. 

"У разі, якщо зазначені заходи по країні в цілому не досягнуть необхідного результату для стабілізації енергосистеми, диспетчерською службою Укренерго можуть вводитись додаткові обмеження у вигляді застосування графіків аварійних або погодинних відключень", - зазначив він.

Вчора, 19 жовтня, голова військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що обмеження постачання електроенергії будуть вводитися від сьогодні, 20 жовтня, по всій країні, аби спростити процес відновлення зруйнованої інфраструктури.

З 1 липня Україна почала експорт електроенергії потужністю 100 МВт до Румунії, що є початком комерційного обміну електроенергією між Україною та Європою. Але після низки ударів російської федерації по об'єктам енергетичної інфраструктури, Україна змушена була припинити експорт. 

10 жовтня комунальне підприємство "Одесміськелектротранс" обмежувало з 17:00 рух муніципального електротранспорту (трамваїв та тролейбусів). 

Поділитися