17 серпня 2022 р. 14:23

Негода знеструмила майже 20 населених пунктів Одещини

Фото: ДТЕК Одеські електромережі

(Фото: ДТЕК Одеські електромережі)

Буревій та дощ знеструмили 19 населених пунктів в Одеській області 16 серпня, та не встигли електрики відремонтувати мережі, як вночі 17 серпня трапилася нова негода.

Як повідомили у ДТЕК Одеські електромережі, негода на Одещині станом на 18:00 16 серпня в області пошкодила вісім повітряних ліній, 178 трансформаторних підстанцій та знеструмила 19 населених пунктів, із них 16 - частково.

Найбільше постраждав Білгород-Дністровський район.  

Станом на 22:00 всі населені пункти, що постраждали від негоди були зі світлом. Але 17 серпня станом на 8:00 в області були знеструмлені 11 населених пунктів, із них чотири - частково, пошкоджені були чотири повітряні лінії та 35 трансформаторних підстанцій.

Найбільше постраждав Подільський район. 

Станом на 12:00 електрики повернули світло в два населених пункти та відремонтували п'ять трансформаторних підстанцій.

В Одесі негода також наробила лиха. Плитка та козирок під'їзду обвалилися через дощ 16 серпня в будинку на вулиці Хуторській в Одесі. Через підтоплення вулиць Одеси, викликане негодою, тимчасово призупиняли рух восьми трамвайних маршрутів та двох тролейбусних.

Через нещодавню негоду 11 серпня в Одеській області були знеструмлені 17 населених пунктів. Найбільше постраждав Одеський та Роздільнянський райони.

Тоді ж в Одеській мерії повідомили про падіння трьох дерев та семи великих гілок. А за адресою: вул. Корольова, 80а велика гілка впала на автомобіль. 

До того через негоду на Одещині електрикам довелося відновлювати електропостачання у 14 населених пунктах. Тоді найбільше постраждали Березівський та Роздільнянський райони.  

З 1 липня Україна почала експорт електроенергії потужністю 100 МВт до Румунії, що є початком комерційного обміну електроенергією між Україною та Європою.

Поділитися