03 червня 2022 р. 09:20

Небезпека десанту в Одесу з Чорного моря відновилась

Небезпека десанту в Одесу з Чорного моря відновилась

Ворожу ескадру знов посили, точніше переформували, тож тепер Одеській області з Чорного моря погрожують два ракетоносії та п'ять великих десантних кораблів.

Тож, на думку Оперативного командування "Південь", наразі знов зберігається загроза і ракетних ударів, і висадки десанту. 

Зазначимо, що до сьогодні, майже на тиждень, російські війська послабили свою ескадру. Так у понеділок 30 травня ворог відвів частину ескадри, що погрожувала Одещині залишивши лише один фрегат

Згодом кількість ракетоносіїв зросла до двох фрегатів, а в четвер їх стало три.  

Раніше російські загарбники розмістили на острові Зміїний в Одеській області півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

До того оперативне командування "Південь" повідомило про намагання флоту рф організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор»

Також повідомлялося, що українські військові помітили поблизу острова Зміїний один з малих броньованих артилерійських катерів військово-морських сил Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення.

російські військові за допомогою плавучого крану підняли з дна Чорного моря біля острову Зміїний в Одеській області катери, потоплені там Збройними силами України. 

А телерадіокомпанія CNN оприлюднила нові супутникові знімки від американської аерокосмічної компанії Maxar Technology, на яких видно ракетний удар поблизу острова.

Нагадаємо також, що 23 травня російську ескадру з семи великих десантних кораблів та двох ракетних кораблів, яка погрожувала Одеській області ракетними ударами останніми днями, рашистське командування вирішило підсилити новітнім фрегатом "Адмірал Макаров".

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися