31 жовтня 2022 р. 10:53

Над Одещиною збили дві крилаті ракети

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Вранці 31 жовтня російські війська розпочали масований обстріл території України крилатими ракетами, дві з яких збили сили протиповітряної оборони над Одеською областю.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". 

Загалом ворог випустив з літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95 та Ту-160 понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область), 44 з них збили бійці української ППО. 

Зокрема бійці повітряного командування "Південь" збили 12 ракет, а повітряного командування "Центр" – 18. 

Ще дев'ять ворожих ракет "на рахунку" бійців повітряного командування "Схід" та п'ять - повітряного командування "Захід".

Втім, деякі ракети все ж дісталися цілей та, за словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенко, вразили об'єкти критичної інфраструктури, через що в деяких областях країни можливе відключення електроенергії.

Ворожа ескадра, яка погрожує Одеській області та Україні в цілому з Чорного моря зранку, 23 жовтня, нараховувала шість кораблів, два з яких безпосередньо знаходилися напоготові наносити ракетні удари. 

За фактом обстрілу об’єкта енергозабезпечення в Одеському районі, вранці 22 жовтня, прокуратура розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни.

Напередодні одеські зенітники збили російський штурмовик над Миколаївщиною.

19 жовтня бійці Державної прикордонної служби збили з автоматів ворожий безпілотний летальний апарат, імовірно Shahed-136.

У ніч з 18 на 19 жовтня ворог двічі атакував Миколаївщину безпілотниками-камікадзе типу Shahed-136. 13 з них було збито на території області. Так, 11 дронів збито силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" та ще два – воїнами Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

17 жовтня спрямований по Одеській області ворожий безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня знищено силами протиповітряної оборони над морем. Тоді повідомлення за день про збиття ворожих повітряних снарядів лунали тричі. Так, повітряні тривоги, що лунали одна за одною впродовж дев'ятої години ранку, були викликані ракетним ударом росіян по території Одеської області.  

Поділитися