09 травня 2022 р. 14:18

Над Одещиною збили черговий "Орлан-10"

ФОТО: Міністерство оборони

(ФОТО: Міністерство оборони)

Підрозділ повітряного командування "Південь" знищив російський безпілотник, що намагався вести розвідку об’єктів для ракетної атаки ворога на території Одеської області.

Про це повідомили у пресслужбі повітряного командування "Південь".

"9 травня ворожа спроба здійснити повітряну розвідку на Одещині завершились знищенням російського безпілотника "Орлан-10" зенітним ракетним підрозділом повітряного командування «Південь»", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ворог зранку наніс по території Одеської області ракетний удар чотирма ракетами типу "Онікс" з ракетного комплексу "Бастіон", який розташований на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим. 

Раніше Одеську область за добу ворог атакував ракетами дев'ять разів, переважно із застосуванням авіації.

Шість ракет знищили сили протиповітряної оборони, проте ті, що збити не вдалося, пошкодили в області електропідстанцію і газогін, зруйнували кілька приватних будинків та пошкодили зони відпочинку.

Ввечері 8 травня голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що через обстріл та пошкодження електропідстанції без світла залишилися шість населених пунктів. 

На жаль, є постраждалі.

Підрозділи повітряного командування "Південь" збили вночі 8 травня дві крилаті ракети типу "Х" в небі над Одеською областю.

Загалом протягом доби ворог кілька разів гатив по Одеській області ракетами

Вранці 7 травня над Одещиною знищено черговий безпілотник «Форпост».

Це вже не перший випадок, коли російські війська втрачають такий дорогий безпілотник. 3 травня ЗСУ збили два ворожих безпілотники: "Форпост" та "Орлан-10".

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися