27 жовтня 2022 р. 08:30

Над Одещиною збили 15 ворожих дронів

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Повітряну тривогу, яка лунала пізно ввечері 26 жовтня, в Одеській області, викликала масована атака дронів-камікадзе, до якої вдалися російські окупанти. 

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". 

Загалом з 22:00 по 24:00 26 жовтня, ворог випустив по Україні понад два десятки дронів-камікадзе Shahed-136 з території тимчасово окупованого Криму. 

П’ятнадцять з них бійці сил протиповітряної оборони знищили над Одеською областю, три – у Миколаївській та один – у Вінницькій областях. 

"Високу ефективність бойової роботи показало озброєння надане Україні західними партнерами", - зазначили військові.

Зазначимо, що дрони-камикадзе Shahed-136 отримали в росії назву "Герань".

Крім того, у зоні відповідальності повітряного командування «Схід» зенітним ракетним підрозділом знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

В штормовому Чорному морі продовжує перебувати корабельне угруповання ворожого флоту з дев'яти кораблів, серед яких один великий десантний корабель та три ракетоносії, з яких два - підводні човни. Напоготові до використання 16 "Калібрів".

Раніше військові повідомили подробиці збиття російського ударного гелікоптера Ка-52 в небі над Херсонщиною 22 жовтня.  

Того ж дня вранці ворог наніс два ракетних удари по об’єкту енергетичної інфраструктури області. 

19 жовтня бійці Державної прикордонної служби збили з автоматів ворожий безпілотний летальний апарат, імовірно Shahed-136.

А вночі з 18 на 19 жовтня ворог двічі атакував Миколаївщину безпілотниками-камікадзе типу Shahed-136. 13 з них було збито на території області. Так, 11 дронів збито силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" та ще два – воїнами Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

17 жовтня спрямований по Одеській області ворожий безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня знищено силами протиповітряної оборони над морем. Тоді повідомлення за день про збиття ворожих повітряних снарядів лунали тричі. Так, повітряні тривоги, що лунали одна за одною впродовж дев'ятої години ранку, були викликані ракетним ударом росіян по території Одеської області.  

Поділитися