22 жовтня 2022 р. 13:02

Над Одещиною Повітряні сили збили чотири ворожі крилаті ракети

Над Одещиною Повітряні сили збили чотири ворожі крилаті ракети

22 жовтня о 07:00 окупанти здійснили масований ракетний обстріл території України.

Як поінформувала пресслужба Повітряних сил ЗСУ, ворог атакував щонайменше десятьма літаками стратегічної авіації Ту-160 та Ту-95 з району Волгодонська Ростовської області.

Було випущено 17 крилатих ракет Х-101 (Х-555). Крім того, росіяни атакували із кораблів з акваторії Чорного моря крилатими ракетами «Калібр». Усього – 16 пусків.

В зонах відповідальності повітряних командувань "Південь", "Центр" та "Захід" Повітряних Сил авіацією, зенітними ракетними підрозділами та мобільно-вогневими групами знищено вісімнадцять крилатих ракет ворога:

– 13 КР Х-101/Х-555;
– 5 КР «Калібр».

Ракетами атаковано об’єкти критичної інфраструктури в різних областях держави. Зокрема в Одеській області, за даними Служби зв’язків з громадськістю ПК "Південь", був уражений один такий об'єкт. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 4 ракети над Одещиною. 

В Миколаївській області постраждало два об'єкти інфраструктури.

Внаслідок ранкових ударів у декількох населених пунктах Одеського району немає світла. Наразі комунальні служби та ДСНС займаються ліквідацією наслідків ударів. 

Вчора одеські зенітники збили російський штурмовик над Миколаївщиною.

19 жовтня бійці Державної прикордонної служби збили з автоматів ворожий безпілотний летальний апарат, імовірно Shahed-136.

А вночі з 18 на 19 жовтня ворог двічі атакував Миколаївщину безпілотниками-камікадзе типу Shahed-136. 13 з них було збито на території області. Так, 11 дронів збито силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" та ще два – воїнами Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Поділитися