14 лютого 2022 р. 21:06

Нацкомісія перевірить постачальників електроенергії в Одеській області

Нацкомісія перевірить постачальників електроенергії в Одеській області

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) за зверненнями споживачів перевірить сімох операторів систем розподілу та одного постачальника електроенергії.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Підставою для позапланових виїзних перевірок сімох операторів систем розподілу електричної енергії та одного постачальника електричної енергії стали численні звернення та скарги споживачів про незадовільне надання послуг у сфері електроенергетики та систематичне порушення законодавства у сфері електроенергетики та ліцензійних умов.

Серед усіх акціонерне товариство «ДТЕК Одеські електромережі». 

Постанови про проведення таких перевірок були прийняті 11 лютого 2022 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Серед найбільш поширених проблем, з якими стикаються споживачі під час взаємовідносин зі згаданими компаніями – надавачами послуг, є:

  • порушення умов приєднання електроустановок замовників до мереж систем розподілу:
  • недотримання строків надання послуги із стандартного приєднання об’єкта замовника до електричних мереж;
  • ненадання компенсації за порушення гарантованого стандарту якості електроенергії;
  • недотримання показників якості електричної енергії;
  • відсутність електропостачання за об’єктом та відсутність реагування на офіційні звернення оператором систем розподілу.

У січні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала чотирьох операторів системи розподілу (ОСР) електроенергії на 595 тис. гривень через скарги на своєчасність надання послуг з підключення до мережі.

Тоді регулятор провів перевірки підприємства з експлуатації електричних мереж АТ "ДТЕК Одеські електромережі", ПАТ "Центральна енергетична компанія", Укрзалізницю та ПАТ "Черкасиобленерго"

Це вже не перший випадок штрафу одеського електропостачальника. Так, влітку «ДТЕК Одеські електромережі» оштрафували на 170 тисяч за порушення ліцензійних умов.

Нагадаємо, одеське управління ДАБК поскаржилося міністру розвитку громад на забудовника, який замість дитячого садка планує звести ще один багатоквартирний житловий будинок. Забудовник уклав договір з АТ «ДТЕК Одеські електромережі» про приєднання до електричних мереж ще у 2018 році.

У січні шторм знеструмив 17 населених пунктів на Одещині та повалив 19 дерев в Одесі. 

Поділитися