13 травня 2022 р. 18:00

На прикордонному пункті "Паланка" на Одещині обмежують рух для чоловіків призовного віку

ФОТО: Суспільне

(ФОТО: Суспільне)

Українські військові в Одеській області почали обмежувати транзитний рух через Паланку на кордоні з Молдовою для чоловіків призовного віку аби запобігти випадкам порушення умов воєнного часу.

Про таке повідомили у Державній прикордонній службі України, інформує Суспільне.

Обмеження виникли через те, що регулярно від початку війни на Паланку приїжджали чоловіки призовного віку, які зверталися до молдавських прикордонників з проханням надати їм статус біженця та в такий спосіб покидали країну.

"Насправді, чоловіків пропускають для транзиту, проте якщо за прикордонником залишається підозра в намірах людини, він має повне право не пропускати її далі згідно з умовами воєнного часу", – пояснила виконувачка обов'язків заступника начальника групи інспекторів прикордонного контролю Іванна Плантовська.

Нагадаємо, ворог підтримує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території республіки білорусь. 

Молдова за допомогою платформи ООН закликала до виведення російських військових із території Придністров'я, оскільки хоче знайти мирне вирішення конфлікту.

У квітні підрозділи ворожої армії, які виконують нібито миротворчі функції на території Придністровського регіону Республіки Молдова, активізувалися для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

Також у квітні після обстрілів будівлі так званого міністерства держбезпеки Придністров'я та вибухів в селищі Маяк президентка Молдови Майя Санду скликала термінове засідання Ради безпеки. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися