25 жовтня 2022 р. 15:22

На Одеському вокзалі встановлять генератор від Червоного Хреста

Фото: Укрзалізниця

(Фото: Укрзалізниця)

Акціонерне товариство "Укрзалізниця" отримала від Товариства Червоного Хреста України 35 генераторів для безперебійної роботи залізничних вокзалів України в умовах повномасштабної війни росії проти України, один з яких встановлять на вокзалі в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

В "Укрзалізниці" зазначили, що на вокзалах розгоратимуться точки, де можна буде отримати чай, каву, погрітися, і ці генератори дозволять зробити вокзали незалежними від можливих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України. 

"Впевнені, що надана допомога сприятиме безперебійному процесу перевезення пасажирів, які тікаючи від обстрілів, полишають свої оселі, щоб зберегти життя", -зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко. 

Крім того, позаминулого тижня Укрзалізниця вже отримала від Червоного Хреста 154 водонагрівачів, які були розподілені серед 79 вокзалів. Адже під час евакуації та до моменту розселення, приміщення вокзалів стають тимчасовим прихистком для громадян. Відтепер, завдяки новому обладнанню, кімнати відпочинку та кімнати для матерів з дітьми будуть забезпечені безперервною подачею гарячої води.

У липні 2022 року Товариство Червоного Хреста України передало Укрзалізниці 44 дефібрилятори.

У червні "Укрзалізниця", на підставі відгуків пасажирів, які вони залишили через QR-коди на вокзалах, склала рейтинг найкращих вокзалів країни, який очолив одеський. Найбільше позитивних звернень Укрзалізниця отримала щодо роботи залізничних вокзалів Одеси, Запоріжжя та Харкова.

У квітні "Укрзалізниця" відзначила 10 вокзалів та їхніх керівників, що від початку повномасштабного вторгнення прихистили десятки тисяч людей, прийняли тисячі рейсів, скерували сотні тонн гуманітарки на потреби оточених міст.

"Укрзалізниця" з 6 квітня 2022 року продовжила маршрут приміського потяга Одеса-Головна – Колосівка – Одеса-Головна до ст. Веселиново.

Поділитися