27 червня 2022 р. 11:47

На Одещині змінили правила використання катерів

На Одещині змінили правила використання катерів

Одеський прикордонний загін повідомив про зміни щодо заборони використання маломірних плавзасобів.

 Зокрема, за даними прикордонників, заборонено вихід та перебування маломірних плавзасобів у внутрішніх водоймах Одеської області:

  • Тилігульський лиман;
  • Малий Аджалицький лиман;
  • південна частина Дністровського лиману (Шабо – Затока – Кароліно-Бугаз – Роксолани – Овідіополь);
  • Будацький лиман;
  • оз. Сасик, оз. Шагани, оз. Алібей, оз. Бурнас. 

Натомість дозволено вихід у внутрішні водойми Одеської області (окрім зазначених вище) лише у світлий час доби суб’єктам господарювання на підставі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських об’єктах, дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно- заповідного фонду, в режимі спеціального товарного рибного господарства.

Щодобово рибальські артілі мають подавати списки маломірних плавзасобів з їх екіпажами до територіального органу Державної прикордонної служби України на затвердження. 

Нагадаємо, на початку червня обласні військові адміністрації встановили додаткову заборону на пересування під час воєнного стану маломірних плавзасобів, а саме моторних човнів, катерів та яхт.

Тоді заборонили вихід з об’єктів базування та від берега, використання й пересування маломірних плавзасобів на водоймах та ділянках:

  • Дністровський лиман (Білгород-Дністровський – Шабо – Затока – Кароліно-Бугаз – Роксолани – Овідіополь);
  • річки Дністер та Турунчук (100 метрів нижче за течією від автомобільного мосту в Маяках - плавні, затоки, протоки і озера басейну річок Дністер та Турунчук в межах їх плавневої системи на території України - вище за течією до державного кордону);
  • Кучурганське водосховище (українська частина плавневої системи водойми).

В травні у прикордонних районах Одещини вже обмежували в’їзд та рух суден. Тоді заборона стосувалася ділянки, яка безпосередньо прилягає до державного кордону, завширшки 500 метрів від лінії державного кордону.

Поділитися