10 березня 2022 р. 11:17

На Одещині збирають підписи за закриття неба над Україною

На Одещині збирають підписи за закриття неба над Україною

Міський голова Ізмаїлу Андрій Абрамченко звернувся до містян з проханням підтримати ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо закриття неба над Україною.

З цією метою на території міста організовані пункти збору підписів, повідомляє кореспондентка ІзбірКома.

Пункти збору підписів працюють у Палаці культури ім. Т.Г.Шевченка, у Центрі дозвілля «Портовик», а також в супермаркетах торгових мереж міста.

Аналогічні пункти працюють в інших містах країни. Наприклад, в Одесі працює  на Привокзальній площі

5 березня депутати Ізмаїльської міської ради підписали звернення до всіх представників європейських країн, Президента США, Генерального Секретаря НАТО, послам та дипломатичного корпусу всіх держав-членів НАТО з вимогою терміново закрити небо над Україною. 

Як відзначив у своїй промові мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, зволікання із закриттям неба над Україною - це тисячі поранених та загиблих дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки. 

Нагадаємо, днями в Ізмаїлі почав функціонувати новостворений Центр допомоги та взаємодії, покликаний надати допомогу харчами, речами та медикаментами тим, хто через військовий стан опинився у скрутному становищі.

Виконком Ізмаїльської міськради ухвалив рішення про безоплатну передачу з балансу міського відділу фізичної культури та спорту до військової частини  сил територіальної оборони майно на загальну суму 43 тис. 804 грн.

Згідно рекомендацій Міністерства освіти і науки України з понеділка, 14 березня, у закладах освіти Одеської області відновлюється освітній процес.

Для школярів з числа тимчасово переміщених осіб, в тому числі й тих, хто перебуває за межами області чи України, які з різних причин не змогли відновити навчання у закладах середньої освіти за місцем тимчасового проживання, пропонують скористатися каналом дистанційної освіти Рішельєвського ліцею. Платформа забезпечена навчальним контентом у повному обсязі.

Поділитися