01 червня 2022 р. 12:06

На Одещині зареєстровано 198 проваджень щодо зникнення безвісті з початку вторгнення

ФОТО: Прокуратура Одеської області

(ФОТО: Прокуратура Одеської області)

Працівники прокуратури зареєстрували з 24 лютого по 27 травня на території Одеської області 198 кримінальних правопорушень за статтею 115 КК України за фактами зникнення осіб безвісти.

Про це повідомили у прокуратурі.

У тому числі зареєстровані провадження за фактами зникнення військовослужбовців Збройних Сил України – 101, з яких 15 передано за підслідністю до інших регіонів.

Упродовж вказаного періоду зареєстровано 97 правопорушень за фактами зникнення безвісти цивільних осіб, з яких 60 закрито у зв’язку із встановленням місцезнаходження цих осіб.

"Кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень вказаної категорії щодня зростає, але очевидно, що загальне їх число можливо буде встановити лише після завершення активних бойових дій та відновлення урядового контролю на тимчасово окупованих територіях", - зазначають в прокуратурі.

Нагадаємо, правоохоронці затримали військового з територіальної оборони в Одесі, який безоплатно отримував зі складів волонтерських центрів для потреб армії дрони, квадрокоптери, складові бронежелетів, наколінники, каремати, медичне та інше приладдя, але до військових формувань гуманітарний вантаж не довозив, а по дорозі збував

Правоохоронці Одеської області наразі проводять розслідування 84 кримінальних проваджень, зокрема воєнні злочини про порушення законів та звичаїв війни, а також злочини, пов’язані з посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України.

Поділитися