29 червня 2022 р. 13:59

На Одещині заборонили феєрверки та гучний транспорт

На Одещині заборонили феєрверки та гучний транспорт

Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко заборонив з 30 червня використання та продаж піротехнічних засобів - феєрверків, салютів та петард, незалежно від класу.

Відповідне розпорядження оприлюднила пресслужба ОВА. 

Також забороняється рух транспортних засобів, які використовують в своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів без шумопоглинача або систему "прямотік" та конструктивнi особливості системи випуску газiв якиx продукують надмірний рівень шуму.

Цим же розпорядженням заборонено використання транспортних засобів, які використовуються в несанкціонованих авто- чи мотозмаганнях, водії яких здійснюють небезпечне керування.

Заборона діє до скасування воєнного стану або до видачі окремого розпорядження.

Нагадаємо, невідомі особи 18 червня запустили у селі в Одеській області феєрверки під час повітряної тривоги та втекли.

Зазначимо, що наразі низка народних депутатів України, серед яких колишня керівниця Одеської обласної адміністрації Соломія Бобровська, зареєстрували у Верховній Раді України законопроєкт, який передбачає заборону на використання салютів та феєрверків.  

3 червня в Одесі на вул. Адмірала Лазарева патрульні затримали особу, яка під час повітряної тривоги запускала феєрверки.

В січні 2022 року електронна петиція на адресу президента України Володимира Зеленського про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів за вісім днів набрала 2 тисячі 451 голос. 

Поділитися