20 травня 2022 р. 13:32

На Одещині перевірять бомбосховища

На Одещині перевірять бомбосховища

Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко розпорядився перевірити стан та наявність бомбосховищ в усіх населених пунктах Одещини.

Відповідну заяву він зробив у своєму щовечірньому зверненні 19 травня. 

Відповідальність за це покладена на глав районних військових адміністрацій, районних рад та громад.

Споруди повинні бути оснащені належним чином та відповідати вимогам воєнного стану.

Зазначимо, що 24 лютого Департамент охорони здоров'я Одеської міськради назвав перелік медзакладів Одеси, підвальні приміщення яких можна використати як бомбосховища.

14 лютого Одеський міський голова Геннадій Труханов заявив, що стан бомбосховищ в Одесі можна оцінити як поганий через застарілі системи вентиляції у сховищах, але не усюди представників мерії охоче пускають для проведення перевірки.

Раніше Труханов розпорядився провести повномасштабну інвентаризацію захисних споруд, зокрема об'єктів подвійного призначення всіх форм власності.     

Кількість бомбосховищ в Одесі, як зазначали в мерії, наразі сягає 353 сховищ, ще є близько 800 споруд подвійного призначення і це другий показник серед великих міст країни.

Також зазначалося, що переоснащення кожного бомбосховища Одеси коштуватиме від 600 тисяч до 1,5 мільйона гривень, тож одеська мерія вже звернулася до міжнародних партнерів з проханням сприяти у модернізації об'єктів цивільного захисту та приведенні їх до стандартів НАТО. 

На нараді 21 січня Одеський міський голова повідомив про плани звернутися до Ради національної безпеки та оборони України з питанням про можливість переобладнання систем життєзабезпечення у бомбосховищах міста, оскільки термін їхньої придатності давно минув.

Поділитися