18 квітня 2022 р. 14:39

На Одещині намагалися перепродати конфісковані цигарки, які мали надійти військовим

ФОТО: ДБР

(ФОТО: ДБР)

Працівники Державного бюро учасників схеми незаконної реалізації тютюнових виробів, які начебто передавали на потреби Збройних сил України

Як повідомили у пресслужбі ДБР, за оперативними даними, підакцизні товари раніше були вилучені одеською прокуратурою у межах різних кримінальних проваджень та відправлялись на відповідальне зберігання до спеціального складу.

Зловмисники зімітували примусове вилучення понад 1,5 тисячі коробів цигарок, вартістю півмільйона доларів США та передачу їх військовим. Насправді цигарки були продані організаторами оборудки за 100 тисяч доларів США.

ДБР затримало учасників протиправної схеми під час передачі чергового траншу у розмірі 50 тис доларів США. Перевіряється причетність до даної оборудки посадових осіб правоохоронних органів та інших зацікавлених осіб.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили керівника фракції партії "Опозиційна платформа - За життя" Маріупольської міської ради, який здійснював антиукраїнську інформаційну кампанію на підтримку країни-агресора.

Раніше голова Служби безпеки України Іван Баканов повідомив, що Федеральна служба безпеки рф намагалась вивезти Віктора Медведчука спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви.

12 квітня, Президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука.

Зазначимо, що народного депутата, голову політради забороненої партії ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Поділитися