15 серпня 2022 р. 13:40

На обладнання укриттів в школах Одеси витратили 9 мільйонів

На обладнання укриттів в школах Одеси витратили 9 мільйонів

Одеська міська рада витратила 9 мільйонів гривень на обладнання та облаштування бомбосховищ в школах міста.

Про це повідомила директорка Департаменту освіти та науки міської ради Олена Буйневич

Втім, вона наголосила, що ці кошти були витрачені на облаштування сховищ лише в шести закладах освіти міста, тоді як загалом закладів, де є укриття та що працюватимуть з 1 вересня, в місті 33. 

"Справа в тому, що в нас є школи де сховища - це підвали, які комісія ДСНС та Держспоживслужби визнала придатними до облаштування там укриттів, а є кілька шкіл де саме бомбосховища. На них й витратили ці 9 мільйонів, щоб навести там лад с туалетами провести кудись сигналізацію тощо. Щодо інших закладів освіти, то їх ми почали приводити до ладу ще з 2015 року. Ми вичищали ці підвали, ремонтували тож коли комісія надала висновок, що там можна облаштовувати сховища в нас ці підвали були вже готові лише треба було сигналізацію туди провести", - зазначила посадовиця.

Загалом вона зазначила, що школи міста, які можна відкривати готові до цього. Щодо інших шкіл, то їх підвали визнали невідповідними до нормативів за товщиною стіни та висотою стель.

"Комісія з представників Держспожівслужби та ДСНС перевіряла все дуже суворо. І виявилося, що більшість підвалів шкіл не відповідають нормативу за висотою стель. В нас дуже низькі підвали в школах нижче ніж нормативні 1,7 метри. Тож хоча ми як педагоги вважали, що шкіл е можна зробити укриття більше виявилося, що це не так", - зазначила Олена Буйневич.     

Раніше директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що постійні дистанційні класи працюватимуть в одеських школах незалежно від ситуації за наявності учнів. 

Раніше в Арцизькій міській громаді на півдні Одеської області місцева влада провела анкетування батьків учнів щодо того, у якому форматі розпочинати новий навчальний рік 1 вересня. 

Також Олена Буйневіч повідомила Суспільному, що в Одесі лише 33 школи зі 122 виявилися придатними для очного навчання. В інших немає необхідних сховищ. 

Поділитися