02 червня 2022 р. 16:35

На фоні війни кількість шукачів роботи на Ізмаїльщині збільшилась, а вакансій стало менше

На фоні війни кількість шукачів роботи на Ізмаїльщині збільшилась, а вакансій стало менше

Фахівці Ізмаїльского місьрайонного центру зайнятості проаналізували ринок праці в Ізмаїлі та районі за підсумками травня та склали перелік найбільш затребуваних наразі професій.

Найбільш затребувані у роботодавців наразі представники робітничих спеціальностей, повідомляє кореспондентка ІзбірКома.

«Перший шоковий період пристосування ринку праці до військової агресії минув. Розпочався етап спроб повернути економіку до максимально повноцінного функціонування, - коментують актуальну ситуацію в Ізмїльському центрі зайнятості. - Вже можна впевнено зробити висновок: кількість пропозицій вакантних посад зменшилась, при цьому відбулося різке «знецінення» фахівців певних спеціальностей. За рахунок переміщення осіб із зон активних бойових дій на Ізмаїльщині суттєво збільшилося навантаження на кожну вакансію. А ось розмір заробітних плат, навпаки, знизився. Все частіше роботодавці пропонують «мінімалку». 

Якщо брати до уваги офіційні замовлення роботодавців на комплектацію робочих місць у травні поточного року, то перелік найбільш затребуваних фахівців виглядатиме наступним чином: 

  • робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва – 20 вакансій, заробітна плата мінімальна (6,5 тис. грн) 
  • підсобний робітник – 19 вакансій із заробітною платою від 6,5 тис. – 10 тис. грн
  • вантажник – 15 вакантних місць, заробітна плата – від мінімального розміру
  • тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва – 14 вакансій переважно із заробітною платою в розмірі «мінімалки» - 6,5 тис. грн 
  • слюсар (різні за профілем) – 13 вакансій, заробітна плата – 6,5 тис. – 9,2 тис. грн
  • укладальник-пакувальник – 10 пропозицій із переважно мінімальною заробітною платою 
  • водій автотранспортних засобів – 9 позицій із заробітною платою 6,5 тис. – 13 тис. грн
  • продавець (різні групи товарів) – 8 пропозицій із переважно мінімальною заробітною платою
  • охоронник – 7 посад, заробітна плата – від мінімального розміру 
  • «тальман» та «докер-механізатор» – по 5 замовлень з оплатою праці 7 тис. та 9 тис. 760 грн відповідно. 

Станом на перший день літа в Ізмаїльському міськрайонному центрі зайнятості - 68 актуальних вакансій міста та Ізмаїльського району. До речі, у травні установа створила новий телеграм-канал, де публікує найсвіжіші пропозиції про роботу.

Нагадаємо, за останньою офіційною статистикою, в Ізмаїлі та Ізмаїльському районі зараз кожний п’ятий шукач роботи – вимушений переселенець з інших регіонів України.

Українське Дунайське пароплавство (УДП) планує до середини червня вивезти з Ренійського та Ізмаїльського портів за кордон партію зерна.

В Одеській області офіційно на облік як внутрішньо переміщені особи стали 66 902 особи, з них 23 042 дітей та 2 368 осіб з інвалідністю.

Депутати Ізмаїльської міськради у віддаленому форматі зібралися 12 травня на пленарне засідання сесії, щоб розглянути одне питання - "позбуття символіки імперського російського минулого".

Поділитися