24 травня 2022 р. 13:33

Моряка з Ізмаїла, який збив ворожий літак, нагородили зброєю

ФОТО: armyinform.com.ua

(ФОТО: armyinform.com.ua)

Міністр оборони Олексій Резніков нагородив іменною вогнепальною зброєю моряка Дмитра Томілова, який знищив російський літак.

Про це у Facebook повідомила заступниця міністра Ганна Маляр.

"Ви пам’ятаєте нашого героя Дмитра, який з ПЗРК «Ігла» знищив ворожий літак? Міністр оборони Олексій Резніков вручив йому вогнепальну зброю", - написала вона.

Раніше моряка нагородили медаллю «За військову службу Україні».

Дмитро народився та виріс в Ізмаїлі. Після закінчення 9 класу навчався в Ізмаїльському військово-морському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, потім вступив до університету. На другому курсі підписав контракт та став частиною екіпажу одного із суден Військово-Морських Сил ЗС України.

Під час фахової підготовки суміжною спеціальністю Дмитра стала — оператор переносного зенітно-ракетного комплекса (ПЗРК). Саме ПЗРК «Ігла» і був збитий ворожий літак.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України повідомила, що з російського полону звільнили бійця прикордонної застави "Острів Зміїний", якого командування називає справжнім автором фрази про "русский воєнний корабль".

У березні голова Черкаської військової обласної адміністрації Ігор Табурець нагородив одного з захисників острова Зміїний Грибова, якого посадовець й назвав автором фрази. 

Поділитися