10 травня 2022 р. 22:03

Моряк з Ізмаїла отримав державну відзнаку за знищений ворожий літак

Фото: АрміяInform

(Фото: АрміяInform)

Військовий моряк з Одещини Дмитро Томілов ліквідував ворожий винищувач з ПЗРК «Ігла» та отримав медаль «За військову службу Україні».

Про це повідомили у пресслужбі ВМС ЗС України.

Дмитро народився та виріс в Ізмаїлі. Після закінчення 9 класу навчався в Ізмаїльському військово-морському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, потім вступив до університету. На другому курсі підписав контракт та став частиною екіпажу одного із суден Військово-Морських Сил ЗС України.

Під час фахової підготовки суміжною спеціальністю Дмитра стала — оператор переносного зенітно-ракетного комплекса (ПЗРК). Саме ПЗРК «Ігла» і був збитий ворожий літак.

Дмитро шуткує, що старим радянським ПЗРК, що коштує 60–80 тисяч доларів, було знищено сучасний літак за 40 мільйонів доларів: "Нас зовсім не дивують їх нові літаки, яких вони років, яких вони поколінь. Ми їх можемо навіть старенькою "Іглою" зняти".

Пізніше була ще одна зустріч з ворогом, екіпаж потрапив під обстріл з фрегата "Адмірал Ессен". По українським військовим було нанесені удари 32 снарядами та однією ракетою. Жоден з пострілів не потрапив у борт.

"Яка би у них зброя не була, вони нічого нею не зроблять. Перемога за нами, за нами правда", – запевняє Дмитро.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський нагородив Одеську 28 окрему механізовану бригаду імені Лицарів Зимового Походу почесною відзнакою "За мужність та відвагу".

Вчора, 9 травня, над Одещиною збили черговий "Орлан-10".

Підрозділи повітряного командування "Південь" збили вночі 8 травня дві крилаті ракети типу "Х" в небі над Одеською областю.

Вранці 7 травня над Одещиною знищено черговий безпілотник «Форпост».

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися