28 травня 2022 р. 09:51

Міністр оборони під час візиту до Одеси нагородив найкращих захисників зброєю

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

Перебуваючи в Одесі міністр оборони України Олексій Рєзніков нагородив військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України вогнепальною та холодною зброєю.

Як зазначили у пресслужбі ВМС ЗСУ, відзнаки захисники отримали за значні внески у справі захисту країни.

"Не зважаючи на те що наша з вами спільна справа по відсічі ворога ще триває і ми всією країною воюємо та захищаємо, треба казати дякую всім тим, хто вже багато зробив для успішного захисту і подоланню російської навали, яка розпочалась ще у 2014 році і триває вже 8 років з моменту окупації АР Криму та продовжується відкритим вторгненням, - наголосив Олексій Резніков. - Тому я приїхав сюди з величезною честю потиснути руку тим героям і героїням, які сьогодні внесли значний вклад для цієї відсічі", - додав він.

Очільник відомства вручив військовим нагородну зброю, а також відзнаки Міністерства оборони та цінні подарунки, зокрема годинники. 

Відео: Телерадіостудія Міністерства оборони України "Бриз"

Раніше міністр оборони Олексій Резніков нагородив іменною вогнепальною зброєю моряка Дмитра Томілова, який знищив російський літак.

Військовий моряк з Одещини отримав медаль «За військову службу Україні» за те, що ліквідував ворожий винищувач з ПЗРК «Ігла».

Державна прикордонна служба України повідомила, що з російського полону звільнили бійця прикордонної застави "Острів Зміїний", якого командування називає справжнім автором фрази про "русский воєнний корабль".

У березні голова Черкаської військової обласної адміністрації Ігор Табурець нагородив одного з захисників острова Зміїний Грибова, якого посадовець й назвав автором фрази. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися