23 грудня 2022 р. 14:50

Миколаївський зоопарк отримає від празьких колег дизель-генератор

Фото: Мирослав Бобек/ Фейсбук

(Фото: Мирослав Бобек/ Фейсбук)

Зоопарк Праги відправив дизель-генератор для Миколаївського зоопарку.

Про це повідомив директор Празького зоопарку Мирослав Бобек у facebook.

Він зазначив, що генератор було придбано за кошти, які збирались на допомогу українським зоопаркам.

У понеділок директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий написав мені, що їм конче потрібен великий дизель-генератор. Була надзвичайна консолідація багатьох людей – і ось тепер це «кошеня» (CAT – скорочена назва виробника, – ред.) вирушає в Україну. Дякую всім!, - зазначив Мирослав Бобек.

Підкреслимо, що Володимир Топчий також подякував своєму празькому колезі й зазначив, що розвантаження генератора планується на 29 грудня.                                          

На цьому тижні ми повідомляли про те, що голова Європейського парламенту Роберта Метсола призвала збільшити військову, фінансову та гуманітарну допомогу Україні.                  

Також відомо про те, що до Миколаєва доставили шкільний автобус із гуманітарною допомогою.  Це один з семи автобусів, які були передані в різні міста України.

Зауважимо, що транспорт також доставив до Миколаєва гуманітарний вантаж. Йдеться про допомогу для школярів - дитячий одяг, шкільна канцелярія тощо. Все це передадуть діткам із соціально незахищених сімей.

Відомо й про те, що допомагають регіону й країни-партнери. Так, нещодавно Данія відправила до Миколаєва 50 очисних систем зворотного осмосу, а німецьке місто Ганновер як допомогу надало спеціальну техніку: фронтальні навантажувачі, карети швидкої допомоги, мікроавтобуси та електрогенератори.                                                              

Тетяна Каптур

Поділитися