16 листопада 2022 р. 19:41

Жителя Одещини заочно засудили на 15 років за війну проти України

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Суд визнав винним чоловіка з Одещини в участі у терористичній організації та заочно засудив його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, засуджений на початку 2015 року виїхав до Донецької області, де вступив до незаконного збройного формування терористичної організації "днр" так званої "козачої національної гвардії «всевеликого війська донського»" під позивним "Шрек".

Фото: Одеська обласна прокуратура

У складі розвідувального підрозділу брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на території Донецької області. Також засуджений вербував та залучав до участі в збройному конфлікті мешканців Одеської області.

"Крім того, він "забезпечував правопорядок" на території населених пунктів Дебальцеве, Горлівка, Донецьк та їх околицях, переконуючи місцеве населення у легітимності злочинної діяльності самопроголошеної влади "днр", законності їх дій, пропагуючи таким чином ідеологію тероризму, викликаючи страх у місцевого населення щодо розправи над ними у разі опору", - повідомляє прокуратура.

Наразі чоловік продовжує виконувати бойові завдання в складі так званої "днр" та здійснювати диверсійно-розвідувальну діяльність на території Донецької області проти підрозділів ЗСУ.

Початок строку відбування покарання йому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Раніше суд визнав винними двох жителів Одеської області у створенні терористичної групи, участі у ній, готування до терористичного акту та незаконному виготовленні і зберіганні вибухових речовин.

Також суд визнав уродженця Одеської області винним у державній зраді та участі в терористичній організації та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Інший суд визнав колишнього депутата Одеської обласної ради Вадима Савенка винним у створенні та участі в терористичній групі та засудив його на 15 років ув'язнення.

У жовтні суд визнав мешканця Одеської області винним в участі у терористичній організації й призначив йому покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поділитися