10 січня 2022 р. 09:56

Мешканців Одещини закликають утриматись від поїздок дорогами регіону

Мешканців Одещини закликають утриматись від поїздок дорогами регіону

Поліція Одеської області звернулась до мешканців регіону із закликом утриматись від поїздок автотрасами через погані погодні умови - дощ та туман.

Як зазначили у поліції, покриття автошляхів Одеса-Київ, Одеса-Рені та Одеса-Новоазовськ мокре через дощ, а імла погіршує видимість. На деяких дорогах вона не перевищує 200 метрів. Це збільшує ризик виникнення аварійних ситуацій на дорогах.

Між тим, як зазначили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій, минулої доби рятувальники Одещини здійснили чотири виїзди для надання допомоги водіям на автошляхах області:

  • У Подільському районі на 331 кілометрі автодороги Київ-Одеса, через сильну ожеледицю, водій вантажного автомобіля "DAF" в’їхав у відбійник. Рятувальники за допомогою бензоріза зрізали відбійник, та деблокували вантажний автомобіль. 

  • За межами міста Рені водій вантажного автомобіля "MAN" з’їхав у кювет, тож знадобилась допомога, щоб його дістати. Рятувальники за допомогою буксирувального тросу витягли автомобіль на проїжджу частину дороги. 

  • За межами села Любомирка рятувальники вилучили з кювету на проїжджу частину дороги вантажний автомобіль "VOLVO". 

  • У Подільському районі на 218 км автодороги Кропивницький – Кишинів фахівці ДСНС дістали з кювету на проїжджу частину дороги легковий автомобіль "ВАЗ 21099".

Синоптики Гідрометценру Чорного та Азовського морів прогнозують, що 10 січня у Одесі буде хмарно. Без істотних опадів. Вночі та вранці туман. Вітер північно-східний, 9-14 метрів за секунду. Температура вночі та вдень 3-5 градусів тепла за Цельсієм.

В Одеській області погодні умови не відрізнятимуться - також хмарно без істотних опадів. Вночі та вранці туман. Вітер також північно-східний, 9-14 метрів за секунду. Температура коливатиметься вночі та вдень 0-5 градусів тепла. 

На автошляхах області вночі та вранці туман, видимість 200-500 метрів.

Нагадаємо, 28 грудня минулого року через обледеніння контактної мережі в Одесі стали трамваї. 

А у лютому того ж року негода, масштаби якої виявилися неочікуваними для одеського муніципалітету, вплинула на дорожнє покриття в місті та на пляжі. 

Поділитися