05 березня 2022 р. 13:59

Мер Ізмаїла спростував повідомлення про небезпеку вживання питної води у місті

Мер Ізмаїла спростував повідомлення про небезпеку вживання питної води у місті

Напередодні в Ізмаїлі у міських групах в соцмережах розповсюджувалась інформація про потенційну небезпеку вживання води з-під крану через її недостатнє знезараження хлором.

Під час чергового брифінгу 4 березня мер Ізмаїла Андрій Абрамченко прокоментував вищезазначене повідомлення, повідомляє кореспондентка ІзбірКома.

«Передайте друзям та знайомим, що зараз небезпечно пити сиру воду з-під крану. Тільки кип’ятити. Поставок хлору не буде через зруйновану дорогу. Через це було прийнято рішення додавати хлор не за нормою, а по трішки, аби розтягнути на більш довгий термін. Інформація з роботи», - йшлося у тексті повідомлення у соцмережі.

За словами міського очільника, хлором питна вода в Ізмаїлі вже давно не обробляється: з 2012 року його немає в місті. Десять років тому міський водоканал змінив спосіб знезараження води: замість рідкого хлору почали використовувати похідну гідролізу звичайної повареної солі – гіпохлорид натрію. Андрій Абрамченко запевнив, що запасів цього реагенту місто має на строк у 90 днів.

«Зараз у нас зберігаються мішки з повареною сіллю. Встановлені гідролізні апарати, які виробляють гіпохлорид натрію. Цей натрій капельно обробляє воду, яка подається по магістральних мережах у місто.

Коли у нас виникає ймовірність підтоплення мереж через рясні опади або аварійну ситуацію, ми вмикаємо генератор діоксиду хлору – це похідна хлору, тільки з соляної кислоти», - пояснив мер.

Більше тисячі ізмаїльських родин отримають гуманітарну допомогу від Румунії.

Ізмаїл відновлює міжміські перевезення пасажирів, окрім залізничних.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома.

Поділитися