25 грудня 2022 р. 15:20

Медзаклади Херсонщини отримали генератори та нове обладнання

Фото: Ярослав Янушевич/ Телеграм

(Фото: Ярослав Янушевич/ Телеграм)

Медзаклади Херсонської області з початку війни проти рф отримали 32 генератори та 284 одиниці медичного обладнання та приладів.

Про це повідомив голова херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час робочої поїздки до Херсонської області запевнив, що поставки медобладнання та ліків буде продовжено. За його словами, обстріли Херсона ще раз показують усьому світу, як ворог намагається знищити все, що було побудовано в Україні, знищити українців. Однак ми продовжуємо боротьбу, - йдеться в повідомленні.

Підкреслимо, що співпраця органів місцевого самоврядування та держави, залучення проєктів Світового банку, Глобального фонду й коштів рахунку UNITED24 дозволила закупити лікарням Херсонщини частину обладнання для вчасного і професійного надавання медичної допомоги постраждалим через ворожі удари.

Зокрема на Херсонщині з'явились модульні медпункти. У смт Архангельське та селі Борозенському, що в Бериславському районі на Херсонщині, встановлено модульні майданчики, де базуватимуться медпрацівники.

Модульні майданчики були доставлені від міжнародної організації "Лікарі без кордонів" - некомерційної медичної гуманітарної організації, що надає медичну допомогу людям, які постраждали від воєнних конфліктів, голоду, епідемій, вимушеної міграції та природних катастроф. Вона діє в понад 70 країнах.

Також у Миколаєві анонсували відкриття ПЛР-лабораторії, в якій медики зможуть діагностувати практично всі вірусні та бактеріальні інфекції, здійснювати контроль онкогенних ризиків і визначати різноманітні мутації вірусів. Напередодні херсонські медзаклади отримали велику партію ліків.

Так, 20 палетів ліків та медичного обладнання отримала від Центру громадського здоров’я Херсонська обласна лікарня, а Нововоронцовська лікарня отримала від ВООЗ модуль лікарських засобів, що включає в себе препарати інсуліну. Як допомогу "карету швидкої" отримала і Бериславська лікарня.       

Тетяна Каптур

Поділитися