12 грудня 2022 р. 18:23

Малий бізнес активно повертається на Миколаївщину, - голова ОВА

Фото: Media Center Ukraine

(Фото: Media Center Ukraine)

У Миколаїв та область повертається дрібний бізнес, адже люди потребують послуг.

Про це розказав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у прямому включенні для Українського медіацентру.

Щодо дрібного бізнесу, то він повертається, адже люди потребують послуг. Щодо великих підприємств, що були релоковані, Миколаїв ще має статус прифронтового міста. Це складно для бізнесу – повертатися саме сюди. Я вважаю, великий бізнес повернеться трохи згодом. Гадаю, що держава має допомогти в цьому питанні, - стверджує він.

Також Кім додав, що ситуація з електропостачанням в місті та області стабільна. Відновлюються лінії, які були пошкоджені раніше.

Очільник ОВА зазначив, що Миколаївська область готова до холодної зими. У місті продовжують відкривати "пункти незламності", підвозять генератори та готують регіон до енергонезалежності.

Раніше Кім говорив про те, що на розмінування Миколаївщини може знадобитися десятки років. Зокрема, це стосується Кінбурнської коси, яка й досі залишається під окупацією.

За словами голови Миколаївської ОВА, саме через мінування є проблематичним транспортне сполучення зі звільненою Снігурівкою та деякими селами на Півдні області. Він підтвердив, що на деокупованих територіях регіону немає потреби в евакуації цивільного населення. А головна небезпека там зараз – заміновані окупантами території та обʼєкти. Через це мешканців просять не ходити по лісосмугах та полях, уникати тих місць, які ще не були перевірені.

Напередодні, ми писали, що у Миколаєві затвердили оновлені графіки погодинних відключень електроенергії.

До оновленого графіку погодинних відключень увійшли обласний центр та всі райони Миколаївської області. 

Нещодавно, Віталій Кім підтвердив, що критична інфраструктура області забезпечена генераторами.

Тетяна Каптур

Поділитися