26 серпня 2022 р. 18:59

Майже 60 шкіл на Одещині працюватимуть у звичайному режимі

Майже 60 шкіл на Одещині працюватимуть у звичайному режимі

Батьки учнів 59 шкіл Одеської області забажали, щоб їхні діти навчалися в очному режимі. Ці школи зможуть прийняти 21 тисячу 598 учнів. Інші ж загальноосвітні навчальні заклади працюватимуть у змішаному форматі.

Про це повідомив директор департаменту освіти та науки Одеської обласної адміністрації Олександр Лончак

За його словами, наразі в області 942 заклади освіти забезпечені укриттями - це 53% від усіх наявних в регіоні. В них є обладнані або сховища, або укриття поблизу закладу освіти. Маються на увазі училища, школи та дитячі садочки. 

Безпосередньо шкіл в регіоні наразі 737. З них 509 забезпечені сховищами, найпростішими укриттями та укриттями поряд. За результатами обстежень комісіями, укриття повністю готові до використання у 326 школах, що здатні прийняти 75,5 тисяч учнів.

У 267 закладах освіти навчатимуться у змішаному форматі, що поєднує очний та дистанційний режим. За таким форматом навчатиметься 54 тисячі 61 дитина. 

Щодо дитячих садків, то з 855 по області в очному режимі працюватимуть 267 для 15 тисяч 272 вихованців.

"Ми плануємо, що вони працюватимуть до обіду", - зазначив Олександр Лончак. 

Він також наголосив, що наявні дані є інформацією саме на сьогодні - кількість шкіл, де облаштовуватимуться укриття зростатиме.

"Ми впевненні, що після 1 вересня батьки зрозуміють, що навчання в очному режимі не таке вже й небезпечне та кількість дітей, що навчатимуться очно - зростатиме", - наголосив посадовець.

Раніше директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомляла, що школи Одеси здебільшого працюватимуть на дистанційному режимі, який обрали для свої дітей 97% батьків. Також вона зазначила, що Одеська міська рада витратила 9 мільйонів гривень на обладнання та облаштування бомбосховищ в школах міста.

Раніше в Арцизькій міській громаді на півдні Одеської області місцева влада провела анкетування батьків учнів щодо того, у якому форматі розпочинати новий навчальний рік 1 вересня. 

Також Олена Буйневич повідомила Суспільному, що в Одесі лише 33 школи зі 122 виявилися придатними для очного навчання. В інших немає необхідних сховищ. 

Поділитися