06 липня 2022 р. 20:13

Любительку росії в Одесі засудили на три роки умовно

Любительку росії в Одесі засудили на три роки умовно

Приморський районний суд Одеси засудив пенсионерку до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та розпалювання національної ворожнечі. 

Втім як витікає з вироку суду, жінці замінили реальний строк умовним трирічним покаранням.

Жінка на багатьох сайтах закликала жителів так званої "Новоросії" піднятися на боротьбу проти «укро-фашистів», знищити "укро-фашистів", вести бойові дії проти них із застосуванням коктейлів Молотова, зброї, палок, щитів.        

Форма боротьби, яку пропонувалася здійснити стосувалася поняття "збройна боротьба", оскільки автор публікації надає докладний перелік, необхідних засобів, серед яких "оружие", "палки", "щиты", "коктели Молотова".

Застосовуючи поняття "влада Києва", пенсіонерка вдалася до художнього прийому - метонімії, суть якого полягає у перенесенні назви одного поняття на інше. Таким чином, автор тексту переносить "ціле" - "державна влада" на "частину" - "власть Киева".

Нагадаємо, кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували мережу російських інтернет-агентів, до якої входили п'ять осіб.

Суд в Одесі засудив чоловіка та жінку, які займалися сексом на міському пляжі до 1 року 6 місяців позбавлення волі та одного року відповідно.

Уродженця Одеської області визнали винним в участі у терористичній організації та призначили йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Поділитися