29 серпня 2022 р. 15:29

Одеським школам пропонують замість святкових лінійок провести збір ліків для ЗСУ

Фото: Олени Буйневич (перший "букет")

(Фото: Олени Буйневич (перший "букет"))

Департамент освіти та науки Одеської міської ради вирішив, що цього року лінійок на 1 вересня з приводу початку навчального року в школах міста не відбуватиметься.

Про це повідомила директорка департаменту Олена Буйневич. 

Вона також зазначила, що замість квітів вчителям цього року, учням пропонується приносити ліки, смаколики чи інші речі, потрібні на фронті. Також можна приносити ліхтарі та засоби гігієни. 

"З 15 року ми з вами організували тонни допомоги для шпиталю та військових. Цього року лінійок не буде. Букети чекають до Дня перемоги. Але це не завадить нам провести цю Акцію. Тож почну з себе: хто надумав принести букет 1 вересня, я буду дуже вдячна за протизастудні, від головного болю, від кашлю, краплі він нежиті, чоловічі шкарпетки 40-45 розмірів, білизну натільну (якщо термо - просто супер). Я не курю, але цигарки теж у цьому випадку в школі не заборонені, а ще дуже потрібні ліхтарики та засоби гігієни. Вкусняшки запаковані (печиво, солодощі). Увага, м’ясні і рибні консерви зараз у достатку, вони є. Все це можна принести першого - другого - п’ятого вересня до найближчої школи, до школи Вашої дитини", - зазначила директорка департаменту.

Раніше директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич, повідомила, що школи Одеси здебільшого працюватимуть на дистанційному режимі, який обрали для свої дітей 97% батьків. Для обрання дистанційної форми навчання треба заявити про свій вибір. Крім того, в місті працює дистанційна школа, яка працюватиме навіть після війни. 

Її колега з обласної адміністрації Олександр Лончак натомість розповів, що батьки учнів 59 шкіл Одеської області забажали, щоб їхні діти навчалися в очному режимі. Ці школи зможуть прийняти 21 тисячу 598 учнів. Інші ж загальноосвітні навчальні заклади працюватимуть у змішаному форматі. 

Поділитися