04 травня 2022 р. 12:03

Курортний сезон в Одесі відкладається до перемоги над росією

ФОТО: КП "Узбережжя Одеси"

(ФОТО: КП "Узбережжя Одеси")

Курортний сезон в Одесі та Одеській області не розпочнеться, поки Україна не переможе росію у війні.

Таку думку висловив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук під час телемарафону.

Він зазначив, що така ситуація складається через замінування пляжів регіону аби не допустити висадки російського десанту з моря.

"Пляжі заміновано. Буде перемога - буде проведена робота з розмінування акваторії Чорного моря і пляжів. Тоді будемо відпочивати", - зазначив він.

Сергій Братчук також нагадав, що на узбережжя час від часу виносить також морські міни, які розкидали там кораблі Чорноморського флоту рф. 

"Вчора знешкоджували морську міну у нашій акваторії і вже були такі факти, що міни приносило на наші одеські пляжі. Причому це ті міни, що росіяни розкидали у Чорному морі. Вони офіційно це визнали, понад 400 штук розкидали. Вони не знають, де вони, ну і ми не знаємо, де може прибити до берега", – сказав речник.

Нагадаємо, 22 квітня на узбережжя Одещини хвилями винесло дві морські міни. Оперативно і ефективно фахівці Військово-Морських Сил України ліквідували загрозу".

22 березня Туреччина закрила Босфорську затоку через виявлену плавучу міну, другий випадок стався через чотири дні.

За даними експертів, військові рф здійснили мінування в районі острова Зміїний, де проходить маршрут з Босфору до портів України.

19 березня ВМС України поширили морське попередження, в якому говорилося, що чорноморський флот російської федерації здійснив мінування району Чорного моря, який прилягає до гирла Дунаю. 

Нагадаємо також, що 29 березня двоє мешканців Одеської області стали жертвами нещасного випадку через нехтування попередженнями військових про небезпеку.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися