24 березня 2022 р. 08:04

Кораблі ворога зранку гатили вбік Одеси (оновлено)

Кораблі ворога зранку гатили вбік Одеси (оновлено)

Повітряна тривога, що лунала в Одесі о шостій ранку була викликана обстрілами з ворожих суден. 

Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.  

Про якісь пошкодження або постраждалих він не повідомив, зазначивши, що такі обстріли є спробою ворогу тиснути психологічно на мешканців міста. 

12:06 Російські кораблі вранці здійснили п'ять пострілів. Про це повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, жоден з цих обстрілів "не потрапив у ціль".

Це вже не перший обстріл саме Одеси з кораблів, загалом такі атаки стають дедалі частішими. Так 22 березня у бік Одеси російськими бойовими кораблями з акваторії Чорного моря було випущено п'ять ракет. Жодна з російських ракет не потрапила у зазначену ціль.

Вночі 22 березня російські бойові кораблі також обстріляли берегову смугу Одещини, здійснюючи психологічний тиск на мирних жителів. Крім того, вранці українські військові знищили ворожий безпілотний літальний апарат.

21 березня Два кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації помітили вранці 21 березня на рейді в акваторії Чорного моря неподалік Одеси вони обстріляли місто з гармат.

Ворожі судна не вперше з'являються в акваторії біля Одеси. Так 17 березня, біля Одеси помітили вісім російських кораблів, однак їх маневрування були лише психологічним тиском на одеситів.   

3 березня патрульний катер "Слов'янськ" виконував завдання з патрулювання портів Одеси, Южного та Чорноморська та був потоплений ворогом, проте вже за кілька днів українські військові потопили корабель ВМС РФ вогнем "Градів",  заманивши його під залп маневруванням суден.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися