21 квітня 2022 р. 17:16

Кораблі рф проводять "пошуково-рятувальну операцію" на місці затоплення крейсера "Москва"

Кораблі рф проводять "пошуково-рятувальну операцію" на місці затоплення крейсера "Москва"

Кораблі Чорноморського флоту рф проводять пошукові роботи на місці затоплення крейсера "Москва". 

Про це повідомив офіцер ОК "Південь" Владислав Назаров, доповідаючи про поточну обстановку на півдні України станом на 21 квітня.

"В Чорноморській операційній зоні зберігається присутність того самого складу корабельного угруповання противника. Продовжуючи блокування судноплавства, ворожим флотом проводиться розвідка, перевезення вантажів та пошукові заходи на місці затоплення крейсера «Москва». Зберігається загроза ракетних ударів", - зазначив Назаров.

Крім того, військовий портал Defense Express повідомив, що встановлені приблизні координати крейсера: "Рештки ракетного крейсера "Москва" знаходяться в орієнтовних координатах 44°56' N 31°44' E, на глибині 50-60 метрів. Зокрема стало відомо про аномальну активність рятувальних та водолазних кораблів Чорноморського флоту РФ у 75 км на південний захід від мису Тарханкут".

За інформацією порталу, якщо розрахунки правильні, то ракетний крейсер "Москва" перебуває на доволі помірній глибині у 50-60 метрів. Це дає змогу використовувати водолазів для обстеження рештки корабля. Якби він затонув на 30-40 км південніше, то навіть обстежити його на глибині 400-600 метрів було б у рази важчою задачею.

Також за даними Defense Express, після знищення ракетного крейсера "Москва" було усунуто з посади та арештовано командувача ЧФ РФ адмірала Ігоря Осіпова.

Нагадаємо, 13 квітня флагман Чорноморського флоту російської федерації крейсер "Москва" отримав тяжкі ушкодження та затонув.

Зазначимо, що морська охорона заборонила плавання в деяких гирлах Дунаю через мінну небезпеку.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися