25 червня 2022 р. 09:02

Корабельне угрупування рф в Чорному морі через шторм «схудло» до трьох кораблів

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Під впливом тривалого шторму кількість ворожих кораблів у Чорному морі зменшилась до 2 ракетних та 1 великого десантного корабля. Інші судна російського флоту укрилися в пунктах базування.

Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Зазначимо, що ще позавчора корабельне угруповання ворожого флоту складало п'ять ракетних та три великих десантних кораблі.

Однак військові запевняють, що загроза ракетних ударів лишається і з моря, і з неба, і з суходолу. Крім того, через шторм підвищується вірогідність безконтрольного руху морських мін, зокрема, у напрямку узбережжя.

Також окупанти продовжують поширювати фейкові повідомлення про скупчення військової техніки в районі Чумки. Не отримавши жаданого від фейкової холери, міноборони росії марно намагається залякати одеситів чумою.

Загалом за даними ОК "Південь", втрати противника за добу складають 46 рашистів, крупнокаліберна 152-міліметрова гармата «Гіацинт», 2 танки Т-72 та 7 одиниць іншої броньованої техніки.

Нагадаємо, за 4 місяці російського вторгнення по Одеській області гатили понад 70 ракетами. Зокрема прокурори задокументували 42 випадки обстрілів російськими військовими, з них 33 – ракетною зброєю.

Великобританія готова долучитися до розмінування та розблокування одеського порту. Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що його країна готова надати допомогу в операціях з розмінування біля південного узбережжя України і розглядає можливість страхування кораблів для переміщення мільйонів тонн зерна, що застрягло в портах Одещини. 

Поділитися