30 травня 2022 р. 15:33

Комбата окремої механізованої бригади нагородили орденом та зброєю

ФОТО: 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу

(ФОТО: 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження командира батальону 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Сергія Ткачука орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Окрім того, наказом Міністра оборони України його нагородили пістолетом Glock-19.

Нагороди військовий отримав за те, що у квітні вивів з оточення 10 поранених військовослужбовців. Завчасно попередивши командирів оточених підрозділів, лицар по прибуттю використав вогонь дружньої артилерії як прикриття і почав оперативно передавати озброєння та забирати поранених.

Втім, коли вже рятувальна команда відходила, росіяни її помітили та почали обстрілювати човен. Під обстрілом та у шторм Сергій Ткачук скільки міг вів човен, але той тонув, тож пораненим довелося висадитись та йти пішки.

Врешті-решт життя 10 захисників було врятоване. Наразі вони отримують медичну допомогу, а сам комбат продовжує виконувати бойові завдання.  

Старший лейтенант Сергій Ткачук боронить Україну від російської агресії безперервно з 2014 року. Почавши свій бойовий шлях солдатом у 1998, тепер заслужено став командиром батальйону 28 бригади. Вдома його з перемогою чекають дружина та дві доньки.

Нагадаємо, президент України нагородив журналіста Олександра Махова орденом "За мужність" III ступеня посмертно.

Міністр оборони Олексій Резніков нагородив іменною вогнепальною зброєю моряка Дмитра Томілова, який знищив російський літак

Президент Володимир Зеленський нагородив Одеську 28 окрему механізовану бригаду імені Лицарів Зимового Походу почесною відзнакою "За мужність та відвагу".

Поранений боєць цієї бригади шість кілометрів повз до місця, де зміг зв'язатися із побратимами та викликати допомогу.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома.

Поділитися