31 травня 2022 р. 09:22

Кількість ракетоносіїв в Чорному морі зменшилась

ФОТО: Sputnik

(ФОТО: Sputnik)

Кількість суден-ракетоносіїв в Чорному морі зменшилася на декілька кораблів. Судна, що загрожували Одеській області відійшли в район тимчасово окупованого Криму. 

Про це повідомило оперативне командування "Південь". 

За даними командування, наразі в морі чатує один корабель з ракетами, проте з метою забезпечення підрозділів рашистів на острові Зміїний, до острова прямують десантний катер "Дюгонь" та два десантні швидкісні катери "Раптор".

При цьому надводні кораблі противника обережно тримають дистанцію від материкової України, остерігаючись ракетного ураження.

Зазначимо, що 30 травня, опівдні, на узбережжя Одещини винесло морську якірну міну.

Нагадаємо, російські загарбники розмістили на острові Зміїний в Одеській області півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

Раніше оперативне командування "Південь" повідомило про намагання флоту рф організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор»

Також повідомлялося, що українські військові помітили поблизу острова Зміїний один з малих броньованих артилерійських катерів військово-морських сил Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення.

Ще раніше російські військові за допомогою плавучого крану підняли з дна Чорного моря біля острову Зміїний в Одеській області катери, потоплені там Збройними силами України. 

Нагадаємо, телерадіокомпанія CNN оприлюднила нові супутникові знімки від американської аерокосмічної компанії Maxar Technology, на яких видно ракетний удар поблизу острова.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися