20 липня 2022 р. 13:34

Кабмін вирішив, скільки коштуватиме газ для теплопостачальників

Кабмін вирішив, скільки коштуватиме газ для теплопостачальників

Кабінет міністрів України зафіксував ціну на постачання газу для виробників тепла, що має дозволити не змінювати тарифи на тепло та гарячу воду для громадян України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Продовжується активна підготовка до опалювального сезону. Прийняли рішення, згідно з яким «Нафтогаз» продовжить постачати газ виробникам тепла по 7,4 гривень за кубометр. Тобто ціна залишається незмінною для всіх теплокомуненерго, і це дозволяє місцевій владі не підвищувати тарифи ні на тепло, ні на гарячу воду. Фіксована ціна на газ залишається до 31 травня 2023 року", - зазначив прем'єр.

У травні 2022 року директорка комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова заявила, що вартість тепла для одеситів в наступному опалювальному сезоні може зрости приблизно у 2,5 рази.

У квітні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обіцяв, що ціна на газ для людей залишиться без змін, тобто вісім гривень за кубічний метр.

Окремим рішенням уряд також рекомендує місцевим органам влади й комунальним підприємствам на час дії воєнного та надзвичайного стану в Україні не підвищувати тарифи на комунальні послуги.

Нагадаємо, з 1 травня 2021 року в Україні запрацював "річний продукт" — фіксована ціна на газ, яка діє для українців наступні 12 місяців.

Дія граничної ціни на газ у 6,99 за кубічний метр, яку уряд у січні встановив своїм рішенням через посилення протиепідемічних обмежень, припинилася 1 квітня.

Поділитися