08 вересня 2022 р. 15:20

Кабмін подав заявку на проведення в Одесі Всесвітньої виставки "Експо - 2030"

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

Україна офіційно подала реєстраційне досьє у Міжнародне бюро виставок (BIE) в рамках участі у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки "Експо-2030".

Як повідомили у пресслужбі Одеської обласної адміністрації, українська делегація з офіційним візитом в Парижі представила роботу майже на 600 сторінок.

"Україна претендує на проведення Всесвітньої виставки в Одесі з 26 квітня по 14 жовтня 2030 року за темою "Відродження. Технології. Майбутнє." - повідомив директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської обласної військової адміністрації Роман Григоришин.

Про намір претендувати на участь у виставці Кабінет Міністрів України повідомив ще у жовтні 2021 року. Рішення про місце проведення Всесвітніх виставок шляхом таємного голосування ухвалює Міжнародне Бюро Виставок - Bureau International des Expositions (BIE).

Напочатку 2020 року робоча група з розробки Концепції створення і функціонування зони пріоритетного розвитку (ЗПР) на полях фільтрації презентувала свої напрацювання. 

В квітні 2019 року Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про створення робочої групи з питань відновлення і розширення повноцінної діяльності спеціальної (вільної) економічної зони в Одесі.

Поділитися