14 березня 2022 р. 15:38

Ізмаїл попросить у Румунії дефіцитні ліки

Ізмаїл попросить у Румунії дефіцитні ліки

Міська рада Ізмаїла планує направити до посольства Румунії листа з проханням закупити і передати місту конкретні медикаменти у вигляді гуманітарної допомоги. Відповідні документи для цього вже підписані.

Про це під час брифінгу з журналістами 14 березня заявив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, передає кореспондентка ІзбірКома.

Сьогодні міський очільник проведе нараду з представниками аптечних мереж міста, аби актуалізувати перелік життєво важливих для містян ліків, яких найбільше бракує зараз. Попередньо погоджені 80 найменувань ліків. Їх замовлять румунській стороні по 500 одиниць кожного з найнеобхідніших препаратів.

«У перелік увійшли всі препарати, яких за тих чи інших обставин недостатньо у аптеках для забезпечення Ізмаїла. В першу чергу для хворих, які потребують медпрепаратів для лікування, та не можуть отримати їх у звичайному порядку», - пояснив Андрій Абрамченко, додавши, що у перелік включені і ті найменування, заявки на які залишали містяни у Центрі допомоги та взаємодії.

За його словами, Центр допомоги та взаємодії функціонує у повному обсязі, надаючи гуманітарну допомогу тим, хто її найбільше потребує. Абрамченко наголосив, що країни, які переправляють допомогу на український бік через прикордонний пункт Орлівка-Ісакча, у тому числі і Румунія, очікують, що її населенню будуть видавати негайно. Тому пропозиція деяких місцевих мешканців про формування з гуманітарної допомоги стратегічного запасу в Ізмаїлі недоречна.

Як отримати медпрепарати, які надійдуть у місто як гуманітарна допомога, обіцяють повідомляти додатково.

Нагадаємо, Центр допомоги та взаємодії розпочав роботу в Ізмаїлі 9 березня. Окремим напрямком роботи центру є забезпечення містян життєво важливими медикаментами, які наразі відсутні в аптечній мережі Ізмаїла через те, що місто закуповувало левову долю ліків у центральній частині країни, де зараз тривають активні бойові дії. Пункт видачі медикаментів розмістили в Ізмаїлі по проспекту Мира, у торговому дворику «Проспект», що навпроти супермаркету «Копійка».

Для замовлення медикаментів діють окремі телефонні «гарячі лінії»: 0800-33-20-78 та 048-708-01-42. Звертатися за ними містяни можуть у робочі дні з 9 до 17 години. На вихідних волонтери опрацьовують отримані заявки та формують списки.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися