16 січня 2022 р. 11:47

Ізмаїл планує витратити 375 тисяч на тренінги із запобігання техногенним катастрофам

Ізмаїл планує витратити 375 тисяч на тренінги із запобігання техногенним катастрофам

Виконком Ізмаїльської міської ради розпочав пошуки підрядника, який візьме на себе організацію та проведення чотирьох тренінгів в Одесі та Ізмаїлі для фахівців із запобігання техногенним катастрофам.

Навчання заплановане в рамках реалізації проєкту «Чиста ріка», який фінансується Європейським Союзом в межах Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020», йдеться на сайті Prozorro.

Очікувана вартість контракту встановлена у розмірі 375 тис. грн. Організація, яка виграє торги, заплановані на 1 лютого, має надати послуги замовнику у строк до 31 травня поточного року.

Послуги надаватимуться з організації та проведення двох тренінгів по чотири дні в м. Ізмаїл у лютому, та у м. Одеса - у березні. Кожен із цих заходів розрахований на 25 учасників – представників місцевих органів влади, Головного управління державної служби України по надзвичайним ситуаціям в Одеській області, державних спеціалізованих структур, неурядових організацій.

Ще два аналогічні заходи проведуть в Ізмаїлі у квітні-травні для фахівців установ з охорони здоров’я. Кожен із них розрахований на десять слухачів.

По завершенню тренінгів всі учасники отримають сертифікати.

Фірма-переможець тендеру візьме на себе наступні функції з організації заходів:

  • підбір конференц-зали з урахуванням карантинних обмежень;
  • забезпечення мультимедійним обладнанням; реєстрація учасників;
  • забезпечення кава-брейками та харчуванням; 
  • залучення тренера (доповідача) для проведення тренінгів з втручання у техногенні катастрофи;
  • фотофіксація заходу;
  • розробка програми тренінгу.

Також організатор має провести оцінку рівня знань учасників методом тестування. За результатами кожного заходу скласти звіт.

Європейський проєкт "Чиста ріка" не має аналогів в Одеській області. Партнерами Ізмаїла у ньому виступає Одеська обласна рада, Асоціація транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай» (Румунія) та Повітова рада Тулча (Румунія). Загальний бюджет - 4 млн 353 тис євро, з яких 3 млн 510 тис євро – бюджет міста Ізмаїла.

Ці кошти будуть спрямовані на повну реконструкцію каналізаційної системи міста. В рамках реалізації проєкту в Ізмаїлі мають побудувати та модернізувати 11 тис. 226 метрів каналізаційних мереж (з новими камерогасітелямі та трубами високого тиску), встановити дві насосні станції, замінити насосне обладнання, механізми дроблення та перемелювання каналізаційних стоків, а також автоматику.

Нагадаємо, насосну станцію в Ренійській громаді планують відремонтувати за 87 мільйонів.

Також фасад корпусу Ізмаїльської лікарні відремонтують за 15 мільйонів. Аукціон має відбутися 10 січня 2022 року. 

Крім того, реконструкція бібліотеки Котляревського в Ізмаїлі подорожчала майже на мільйон. Виконком Ізмаїльської міськради в рамках реалізації європейського проєкту "EFIGE- транскордонний комплекс. Поєднання культурної спадщини в Придунав’ї" з реконструкції бібліотеки ім. І. Котляревського планує збільшити вартість робіт на 948,7 тисяч гривень.

Поділитися