09 серпня 2022 р. 22:29

Двом вулицям на Одещині планують присвоїти ім’я загиблого комбрига

Двом вулицям на Одещині планують присвоїти ім’я загиблого комбрига

Южненська міська рада організувала громадське обговорення щодо перейменування вулиць в двох населених пунктах ім'ям загиблого на Миколаївщині командира 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Віталія Гуляєва.

Про це повідомили в пресслужбі Южненської міської ради.

Перейменувати планують вулицю Жовтнева в селищі Нові Біляри та вулицю Цвєтаєва в селі Сичавка. Пропозиція щодо перейменування вулиці Жовтнева в селищі Нові Біляри на вулицю Гуляєва винесена за подання Южненського міського голови.

Питання щодо перейменування вулиці Цвєтаєва в селі Сичавка на вулицю Гуляєва винесена на підставі звернення мешканки даної вулиці.

У зв’язку із воєнним станом на території України, громадське обговорення проводиться шляхом  надання пропозицій у формі електронної консультації та в письмовій формі.

Зокрема, повнолітні громадяни України, які мешкають на території Южненської територіальної громади, можуть подавати власні пропозиції та зауваження через портал «Електронні консультації та обговорення», а також через виконавчий комітет Южненської міської ради 

Раніше депутати Куяльницької сільської ради Подільського району Одеської області підтримали ідею назвати вулицю в селі на честь загиблого на Миколаївщині командира 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Віталія Гуляєва.

Наприкінці липня низка народних депутатів висловила ініціативу назвати в його честь вулицю в Одесі. Офіцер загинув 23 липня 2022 року.

Гуляєв очолив 28-у ОМБр у вересні 2021 року, до цього він обіймав посаду начальника штабу 28-ї бригади

Віталій Гуляєв народився у місті Шостка на Сумщині. Ніс військову службу у лавах Збройних сил України. З початком війни на сході України навесні 2014 року брав участь у бойових діях на фронті на території Донецької та Луганської областей. Зі створенням у Чернігові в квітні 2014 року 13-го батальйону територіальної оборони Чернігівської області очолив його, маючи військове звання майора. У жовтні 2014 року батальйон було переформовано на 13-й окремий мотопіхотний батальйон. Влітку 2015 року підрозділ увійшов до складу 58-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ». Потім офіцер служив у 93-тій окремій механізованій бригаді «Холодний Яр».

Хроніка повномаштабного вторгнення

Поділитися