08 червня 2022 р. 10:44

Гуманітарний хаб у Тульчі планує збільшити допомогу для Півдня України втричі

ФОТО: Tulcea Humanitarian Logistics Hub

(ФОТО: Tulcea Humanitarian Logistics Hub)

Гуманітарний логістичний хаб у румунській Тульчі працює над розширенням своєї пропускної здатності. У найближчій перспективі кількість вантажівок із допомогою українцям збільшать з десяти на день до 250 на тиждень.

Про це йдеться у травневому звіті однієї з міжнародних організацій-партнерів - тайванської Tzu Chi Foundation, повідомляє кореспондентка ІзбірКома.

Нарощування пропускної здатності дозволить гуманітарному хабу стати ключовим центром із постачання допомоги в Україну від великих організацій. Наразі хаб у Тульчі є єдиним складом із перевіреним ланцюгом поставок термінової гуманітарної допомоги безпосередньо на південь України. 

В Україну з румунського центру у Тульчі за сто днів роботи хабу відправлено більше 300 вантажівок із медичним обладнанням, ліками, продуктами харчування та іншими речами. Допомогу отримали жителі не тільки Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей, а й у Харкові, Дніпрі, Києві, Полтаві, Черкасах. Загалом це близько 5 тисяч тонн вантажу, 1,5 млн порцій сухих пайків.

Географія країн, з яких до українців надходить допомога, різноманітна: Румунія, Болгарія, Польща, Греція, Іспанія, Велика Британія, Італія, Франція, Німеччина, Австрія, Швеція, Швейцарія, Литва, Латвія, Грузія, Сербія, США, Індія, Китай, Лівія.

Хаб співпрацює більш ніж із 50 неурядовими організаціями, лікарнями та громадськими організаціями. 

А завдяки сучасній системі відстеження QR-коду і мережі надійних партнерських організацій в Україні, гуманітарний центр має можливість перевіряти та контролювати розподіл товарів із високою точністю. Це гарантує, що допомога дістанеться саме туди, де вона найбільше потрібна.

Нагадаємо, нещодавно роботу гуманітарного центру у Тульчі подовжили ще на пів року.  

Поділитися