11 листопада 2022 р. 16:13

Головне управління розвідки повідомляє про початок визволення Херсона

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини Збройних сил України, а шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства України у своєму зверненні до російських військових, які могли ще залишитись у місті.

В ГУР наполягають, що будь-які спроби протидіяти Збройним силам України будуть припинятись, а кожного російського військовослужбовця, який чинитиме опір - знищать.

"Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон. У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку. Ми дотримуємося Женевських конвенцій, гарантуємо військовополоненим харчування, медичну допомогу та можливість вашого обміну на військовослужбовців українських Збройних Сил, які перебувають у полоні в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні.

Втім, офіційно ані оперативне командування "Південь", ані Генеральний штаб України, ані президент не підтвердили звільнення Херсона. 

Начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що бойова робота все ще триває.

Раніше спеціалісти Військової розвідки Великої Британії, яка підпорядковується Міністерству оборони Сполученого Королівства повідомили, що втрата західного берега Херсона, ймовірно, остаточно завадить збройним силам російської федерації досягти своєї стратегічної мети - прокласти сухопутний коридор до Одеси.

9 листопада міністр оброни російської федерації сергій шойгу заявив, що російські війська відступають за Дніпро та залишають Херсон. Вони відступають, адже за словами командувача окупаційними військами росії в Україні сергія суровікіна, загарбники не можуть забезпечувати своє угруповання в захопленому Херсоні та прилеглих територіях.

Раніше Херсонське інтернет-видання "Мост" повідомило, що з постаментів в місті зникли погруддя Олександра Суворова та пам'ятник Федору Ушакову.

Поділитися