23 вересня 2022 р. 20:37

Очільник Луганщини відвідав в Одесі хаб для переселенців

Очільник Луганщини відвідав в Одесі хаб для переселенців

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай 23 вересня відвідав Одесу в рамках родинної зустрічі "Луганщина моя".

Сергій Гайдай відвідав хаб для внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, який відкрився нещодавно в Одесі на вулиці Катерининській. 

У хабі можна отримати інформаційну, консультативну та первинну правову допомогу, зареєструватись на отримання гуманітарної допомоги.

Під час зустрічі відбувся також й концерт за участі виконавців з Луганщини та Одещини, а також гурту "ТІК" та артистки Анжеліки Рудницької

Як повідомив Сергій Гайдай, наразі в Луганській області знищена інфраструктура великих міст, через що опалення там немає. Щоправда й населення у великих містах Луганщини залишилося значно менше ніж було.  

"Якщо й вийде встановити у квартирі якусь "буржуйку", то топити її доведеться дровами, спиляними безпосередньо у місті. До лісу ходити не можна - там все заміновано. До того ж, в містах, які досі окуповані, влада так званої "лнр" взагалі часто не бажає нічого відновлювати. В селах трохи краще, бо там в людей є криниці та печі. Втім, деяких населених пунктів на Луганщині вже просто не існує", - зазначив він.     

Також очільник Луганщини прокоментував проведення так званих "референдумів" на окупованих територіях.

Вони собі намалювали якісь цифри, ходять по квартирах і ставлять якісь галочки. Під автоматами - яке це волевиявлення? Це більш подібно на пошук чоловіків, яких ще не забрали в армію. А цифри: як кількість, які проголосували, так і як саме вони проголосували - в них вже давно намальовано. Але для нас це не має жодного значення. Ми будемо відвойовувати свою територію, поки не вийдемо на кордони з російською федерацією, - повідомив Гайдай.

Також Сергій Гайдай зазначив, що війна точиться в усій Україні. Як раз 23 вересня Одесу атакували російські дрони-камікадзе. Загинула людина пошкоджені чотири житлові будинки.  

Раніше Одесу атакували зазвичай ракетами. Так, Чорноморський флот російської федерації вночі 21 серпня вдарив п'ятьма ракетами "Калібр" по території Одеської області з акваторії Чорного моря.

Чорноморський флот російської федерації вночі 21 серпня вдарив п'ятьма ракетами "Калібр" по території Одеської області з акваторії Чорного моря.

Поділитися